Marja Saarelainen
Koirahieroja

Olen Marja Saarelainen, Järvelässä asuva koirahieroja. Toiminimeni on RelaRex, jolla minut löytää myös Facebookista. Toiselta ammatiltani olen biotekniikan insinööri ja toimin työkseni laboratorioinsinöörinä naudan alkioiden parissa arkipäivisin.
Perheessäni on aina ollut koiria. Ensimmäisen oman koirani ostin vuonna 1995 ollessani reilu 7 -vuotias. Vuonna 2008 hankin ensimmäisen varsinaisen harrastuskoirani, josta innostus eri koiraharrastuslajeihin lähti. Tuolloin rodukseni valikoitui bordercollie ja sillä tiellä olen edelleen.
Olen harrastanut ja kisannut useissa eri lajeissa; tokossa, agilityssä, rally-tokossa, palveluskoirien hakukokeissa ja erikoisjäljellä, näyttelyissä, ja paimennuksessa. Tällä hetkellä kotoa löytyy v.2010 syntynyt eläkeläinen ja v.2015 syntynyt paimenlinjainen bordercollienarttu, jonka kanssa päälajimme on toko (EVL) ja paimennus.
Koirahierojaksi lähdin opiskelemaan omien koirieni vuoksi. Kokemusta on valitettavasti kertynyt paljon eri tuki- ja liikuntaelinsairauksien hoidosta ja kuntoutuksesta.
Opiskelin Tampereen Koirahierojakoulussa 2018-2019, josta valmistuin koirahierojaksi ja urheilukoirahierojaksi. Suoritin Suomen Koirahierojat ry:n pääsykokeen jatkokoulutuksiin 5/2019 ja ammatillisen täydennyskoulutuksen 6/2019-12/2019 Jaana-Kaisa Timosen opissa selkärangan mobilisointi- ja traktiohoitoihin. Fascial Manipulation Stecco Level 1 Canine -kurssin suoritin 11/2019-12/2019. Lisäksi 1/2020-4/2021 opiskelin Bene Statera! ® – Koirien Perinteiseksi Jäsenkorjaajaksi. Tällä hetkellä opiskelen kraniosakraaliterapiaa, josta valmistun 6/2021. Kraniosakraaliterapiaa olen tehnyt koirien lisäksi ihmisille, hevosille ja kissoille.
Hierontatyössäni yhdistelen eri tekniikoita tarpeen mukaan. Turvalliset mobilisoinnit yhdistettynä hierontaan, lihaskalvojen käsittelyt sekä triggerpisteiden hoitaminen ovat ainutkertainen hoitoyhdistelmä ja tehokas apu monenlaisiin vaivoihin. Hoito etenee yhteistyössä koirasi kanssa. Kraniosakraaliterapian juuret ovat osteopatiassa ja se on hyvä hoitomuoto monenlaiseen vaivaan, esimerkiksi neurologisiin vaivoihin ja kroonisen kivun hoitoon. Eri hoitomuodoilla on hieman eri vasta-aiheet, jolloin koiraa ei voida hoitaa, joten varmistathan tarvittaessa aikaa varatessasi mikä olisi koirallesi sopivin hoitomuoto.
Käytän tarvittaessa 3B-luokan Theralux touch TX4-VET 904nm laseria. Minulla on myös kotikäyttöön turvallinen 1M-luokan Handy Cure laser, jota voin vuokrata esimerkiksi kirurgisten toimenpiteiden jälkihoitoon.

Palvelut

Hieronta ja rangan liikehoidot, Marja 90 min
Kraniosakraaliterapia, Marja 60 min
Laserterapia, Marja 30 min