Heini Lehto
Eläintenkouluttaja

Olen Heini Lehto, valmistunut eläintenkouluttajan ammattiin
tammikuussa 2021 opiskeltuani 5 vuotta kouluttamista. Suurin oppi on tullut elämäni aikana eri eläinten kanssa toimiessa. Minulla on aina ollut koira/koiria, pienempänä kaneja, hiiriä, akvaario ja hevosia. Ensimmäinen sanani vauvana oli tietysti koira!

Ihmisten ohjaaminen ja opettaminen ja valmentaminen on minulle luontevaa ja pidän siitä paljon. Toinen ammattini on pianonsoiton opettaminen ja konsertoin sen lisäksi paljon. Koen että niissä on paljon samaa, kun tsemppaan ja opetan asiakkaita koirien kanssa kisoihin tai toimimaan korkeassa vireessä, kuin esiintymisessä. Valmistautuminen on isossa roolissa ja se, että tietää mitä itse tekee ja tietysti se, että miten löytää arjesta aikaa kouluttamiselle ja harjoittelemiselle. Näissä asioissa tykkään antaa vinkkejä sujuvamman ja mielekkäämmän yhteistyön aikaansaamiseksi. Työkaluihini kuuluu etsiä mahdollisimman hyviä vahvisteita koiralle, jolla sekä käytöstä että motivaatiota olisi kaikista helpoin muokata!

Tällä hetkellä meidän kotoa löytyy cockerspanieli, labradorinnoutaja ja neljä saksanseisojaa, parikymmentä kesykyyhkyä, joita myös koulutan, sekä yksi kani. Metsästys alkoi kiinnostaa vuonna 2012 ja silloin tuli ensimmäiset metsästyskoirat kotiin. Siitä lähti suuri kiinnostus myös niiden metsällä tarvittavien käytösten kouluttamiseen. Erityisosaamisalaani onkin tänä päivänä metsästyskoirat ja niiden metsästysketjuun liittyvät käytökset. Noudon kouluttaminen on lähellä sydäntä, kuten myös korkeaan viretilaan liittyvät käytökset. Toimin myös Metsästäjäliiton ABC-ampumakouluttajana.
Nähdään kursseilla!
Tällä hetkellä ei alkavia kursseja.