Ajankohtaista

RALLY-TOKON MÖLLIKISAT 29.3.24
Kaikki luokat
Tuomari Linda Wiksten
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/muut-kurssit-ja-tapahtumat-avo-alo-rally-toko-mollikis...

JUNIOR HANDLER -PÄIVÄ 3.3.
JH-päivä on tarkoitettu kaikille 9-17-vuotiaille nuorille, jotka ovat kiinnostuneita junior handler -toiminnasta sekä nuorille, jotka jo harrastavat tai kisaavat.

Alkuun on lyhyt luento kisakäytänteistä ja loppuaika käytännön harjoituksia omalla koiralla, mutta myös vaihtokoiralla. Nuorella tulee siis olla oma koira mukana minkä kanssa treenata.
Mukaan mahtuu 10 nuorta koirineen.
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/2898

POIKKEUKSIA TILAVUOKRAAN:
Koko kenttä alennettuun hintaan:
22.2. varaa kenttä 2 (30€/h). Agilityesteet kentällä.
9.-10.3. klo 9 asti, varaa kenttä 1 (39€/h). Agilityesteet EI käytössä.
16.-17.3. klo 9 asti, varaa kenttä 1 (39€/h). Agilityesteet EI käytössä.
28.3. varaa kenttä 1 (30€/h). Agilityesteet kentällä.
29.-30.3. varaa kenttä 1 (30€/h). Agilityesteet siirrettävä sivuun käytön jälkeen.
31.3.*1.4. klo 15 asti, varaa kenttä 1 (30€/h). Agilityesteet vapaasti käytettävissä.
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/sivut/palvelut-tilavuokraus

RALLY-TOKON MÖLLIKISAT 30.12.23
Luokat: AVO-ALO-nakki-ALO

Kisat alkaa klo 10 AVO-luokan rataan tutustumisella.
Lopullinen aikataulu ja kisakirje lähetetään sähköpostitse viim. 26.12., lähtölistat nähtävillä vasta kisapaikalla.

Tuomari: rally-tokon ylituomari Linda Wiksten

Ilmoittautuminen päättyy 22.12.

Lisätietoja:
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/3005

JOULUN JA VUODENVAIHTEEN KENTTÄVARAUKSET
Kenttä on isona auki 23.12.2023-5.1.2024
yllä olevana aikana erikoishinta 30€/h. Kausikorttilaisille ilmainen, kausikorttilaisen kaverimaksu 15€/hlö/tunti

23.12.-27.12.2023 on kentällä agilityn omatoimiratatreenit, eli mahdollisuus treenata valmiilla radalla ja isolla kentällä. Tuona aikana rataa ei saa muuttaa!
27.12. klo 18 eteenpäin kenttä auki sileille lajeille, voi toki treenata myös agilityä, mutta esteet täytyy siirtää kentän reunoille treenien lopuksi.

VARAUKSET KENTÄLLE 1.

MATCH SHOW 9.12.23
Aikuisten ja pentujen mätsäri vain viikkoa ennen Voittaja 2023!

Tuomarit:
Pienet aikuiset ja pienet pennut: Sabrina Snellman.
Sabrina on entinen junior handler -konkari, jolla paljon kansainvälistä kokemusta jh-kisoista. Sabrinalla on laaja kokemus eri koiraroduista, häneltä saa varmasti paljon erilaisia vinkkejä koiran esittämiseen.

Isot aikuiset ja isot pennut: Pipa Kokkonen.
Pipa kasvattaa vehnäterriereitä kennelnimellä Cara Siorai ja harrastaa omien sekä kasvattiensa kanssa näyttelyitä. Pipa on saanut paljon kiitosta edellisissä mätsäreissä siitä, että antaa koiralle sen ajan minkä koira tarvitsee.

Ennakkoilmoittautumiset 7.12. mennessä.
Lisätietoja:
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/3009PÄÄSIÄISAJAN TAPAHTUMAT
7.-10.4. Halli avataan yhdeksi kokonaiseksi kentäksi. Hinta 30€/h, kausikorttilaisille vapaa. Agilitytreenien jälkeen esteet tulee siirtää sivuun, jotta sileän lajin treenaajat pystyvät myös käyttämään hallia.
7.4. Tokokouluttaja Sanna Jääskeläisen koko kentän tokotreenit. Hieno mahdollisuus hyödyntää koko kenttä ja treenata oikeilla mittasuhteilla!
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/harrastaminen-toko
7.4. klo 18.00 ohitustreenit 
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/kurssit/35761
8.4Pentuleikkiksiä 2-5 kk ikäisille pennuille
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/pennut-pentuleikkis-2-5kk-ikaisille-pennuille
9.4. Rally-tokon möllikisat, luokat VOI-AVO-ALO-nakki-ALO
https://www.elainpalvelukeskus.fi/fi/koulutus/2452

KERÄYS UKRAINAAN

Keräämme nonstop lahjoituksia Ukrainaan. Otamme vastaan mm. kissan- ja koiranruokaa, vaatteita (niin lämpimiä ulkovaatteita kuin sisävaatteita), kenkiä, lakanoita, peittoja, tyynyjä, hygieniatarvikkeita, hyvin säilyvää ruokaa, leluja, makuupusseja, valonlähteitä, pattereita, ensiaputarvikkeita. Lahjoituksia jaetaan niin siviileille kuin sotilaille. Lahjoitukset vie perille Suoraa apua Ukrainaan -järjestö. 
Tuonnista sovittava etukäteen info@elainpalvelukeskus.fi tai messengerin kautta. Rally-tokon möllikisat
Hyvinkään eläinpalvelukeskuksella 27.8.2022

Luokat: Mölli-AVO, Mölli-ALO
Kisat alkaa klo 10 AVO-luokan rataan tutustumisella. Tarkemmat aikataulut ilmoitetaan ilmoittautumisen päätyttyä, kun tiedämme koirakkomäärän/ luokka. Noudatamme kennelliiton rokotusmääräyksiä.
Kaikista luokista saa kirjallisen arvostelun. Jokaisesta luokasta palkitaan kolme parasta ja lisäksi jaetaan tuomarinpalkinto.  Koirakkomäärä koko kisoihin on 30.

Tuomarina kaikissa luokissa rally-tokon ylituomari Tiia Hämäläinen.
 
Ilmottauminen alkaa 8.8 ja päättyy 21.8. Lisätiedot ja sitovat ilmoittautumiset osoitteeseen marika@elainpalvelukeskus.fi  
 
Ilmoita luokka, koiran rotu, säkä ja nimi sekä ohjaajan nimi. Saat paluuviestinä maksuohjeet, maksettuasi osallistumisen varmistat paikkasi kisassa. Kaikki luokat 17€ / starttiAPUA ESPANJAN JA UKRAINAN KOIRILLE JA KISSOILLE!

Minna on lähdössä ”lomalle” vapaaehtoistyöhön Espanjaan Tail Torroxin koiratarhalle, mistä yhdistyksemme Toinen mahdollisuus ry tuo pienimuotoisesti koiria Suomeen.

Otamme vastaan mm. y-valjaita, tavallisia pantoja, noutajahihnoja, koirille takkeja (ei sadetakkeja), ahmintaestokuppeja, kongeja, leluja, pyyhkeitä, peittoja (ei vanua sisältäviä), shampoota, korvien/silmien puhdistusainetta, ensiaputuotteita, muovipetejä, ripulilääkkeitä, Abilaria, emonmaidonkorviketta (RC), Nutri-Plus -geeliä. Kissojen raapimapuut ovat myös tervetulleita.

Otamme vastaan myös tuotteita mitä tarhalla ei käytetä, mikäli ne saa myydä kirpputorilla. Rahat ohjataan mm. koiranpentujen rokotuksiin sekä aikuisten koirien sterilisaatioihin.

Ruoka-avustukset pyydämme ohjaamaan Ukrainaan.

Ukrainan keräyksestä on vastuussa Eläimille apua - ilman rajoja ry (Facebookissa eläimille apua Ukrainaan). He olivat keväällä suurin avuntoimittaja Ukrainan koirille ja kissoille . Toimitukset alkavat nyt uudelleen ja Ukrainan koirat ja kissat tarvitsevat kipeästi mm. ruokaa.
Toimimme keräyspisteenä ja toimitamme tavarat aluekoordinaattorille.

Heidän toivelista on seuraavanlainen:
”Koirien ja kissojen kuivamuonaa. Emme hyväksy yli 6 kk:n erääntyneitä ruokia.

Kaikki koirien ja kissojen loishäätölääkkeet ovat tervetulleita ja mieluummin sellaisia, jotka häätävät sekä sisä- että ulkoloisia.

Myös uudet/ehjät ja puhtaat remmit, kaulapannat ja makuualustat ovat kysyttyjä, kuten metalliset kokoon taittuvat häkit ja lentoboksit.

Mikäli toimitatte lahjoituksenne pahvilaatikossa, pakkaajia helpottaa paljon jos merkitsette pahvilaatikon päälle mitä se sisältää.”

Keräämme tuotteita 23.8. asti. Ukrainan kuorma lähtee aikaisemmin, mikäli saavat rekan täyteen nopeammin.
Tavaroiden tuonnista sovittava sähköpostitse (info@elainpalvelukeskus.fi), txt/wa tai soittamalla (0401645914).

kiitos

17.4.22 MASKIPAKKO MUUTTUU MASKISUOSITUKSEKSI
THL on muuttanut maskisuosituksiaan, joten me kevennämme maskipakon maskisuositukseksi. Muilta osin koronaohjeet pysyvät samoina. Oireisena pysytään kotona, vaikka koronatesti olisikin negatiivinen. Koronaan sairastuneet pyydetään pitämään taukoa treeneistä vähintään 5 vrk oireiden alusta (myös oireettomat ja vähäoireiset). Tämän jälkeen kun erittäviä oireita (kuume yli 37.5 sekä limainen/märkäinen yskä) ei ole ollut 2 vuorokauteen, voi tulla treenaamaan. Lisäksi suosittelemme koronaan sairastuneiden pitävän FFP2-maskia 10 vuorokautta oireiden alusta, vaikka on oireeton ja vältellyt lähikontakteja 5 vuorokauden ajan.

23.3.22 LAPSI-KOIRA -LEIRIEN HAKU ON NYT AUKI!
Suositun jokakesäisen lapsi-koira -leirin aikataulu on julkaistu ja haku leiripaikalle on avattu.
Lue leiristä lisää täältä
 

20.3.22 KERÄYS UKRAINAN KOIRIEN JA KISSOJEN HYVÄKSI
Ukrainan tilanne on järkyttänyt meitä kaikkia ja varmasti kaikki haluavat auttaa ukrainalaisia mahdollisuuksiensa mukaan.

Toimimme keräyspisteenä Hesy ry:n ja Eläimille apuja - ilman rajoja ry:n yhteistyössä järjestettävään jatkuvaan keräykseen. Keräyspiste on avoinna toistaiseksi.

Akuutein tarve on ruokaa koirille ja kissoille. Lisäksi toiveena on eläimille ensiaputarvikkeita, valjoja, pantoja, hihnoja, lääkkeitä, lisäravinteita.

Häkkejä ja petejä ei toistaiseksi tarvita. Ei täytetä tärkeää autotilaa koirien tai kissojen herkuilla ja nameilla.

Tavaroita voi tuoda meille ilta-aikaan (mikäli et käy meidän kursseilla, sovithan tuontiajasta erikseen info@elainpalvelukeskus.fi/040-1645914/messenger).

Toivomme, että tarvikkeet tuodaan laatikoissa (pl ruokasäkit). Kirjoita laatikon päälle mitä laatikko sisältää (mielellään englanniksi, suomenkieliset tekstit voimme kääntää englanniksi myöhemmin). Tämä helpottaa tavaroiden jakajia Ukrainan päässä.

Tuothan vain käyttökelpoista tavaraa!!! Tämä ei ole helppo mahdollisuus päästä eroon käyttökelvottomasta tavarasta. Mieti onko tavarasta hyötyä sodan keskellä.

Mikäli mietit onko lahjoituksellesi tarvetta, voimme kysyä asiaa puolestasi keräyksen järjestäjältä.

Ruoka voi varmasti olla muutaman kuukauden vanhentunutta, kunhan se on syömäkelpoista.

Tavaralähetyksiä Ukrainaan pyritään lähettämään matkaan viikottain. Projektia voi seurata Eläimille apua Ukrainaan -Facebook sivuilta.
16.2. MUUTOS KORONAOHJEISIIN
Keusoten alueella on kumottu kokoontumisrajoitukset. Silti alueella on edelleen voimassa aluehallintoviraston määräys, joka velvoittaa tilojen käytöstä vastaavia toimijoita ehkäisemään lähikontaktien aiheuttamaa tartuntariskiä. Määräys perustuu tartuntatautilain pykälään 58 d.

Olemme höllentäneet osallistumistajoituksia, ja tästä lähin kursseillemme saa osallistua 2 henkilöä/koira. Näin pystymme vielä ehkäisemään lähikontaktien syntymistä.
Pentuleikkiksiin kuitenkin edelleen vain 1 henkilö/koira, koska pentuja on enemmän kuin kursseilla. 

Tässä vielä säännöt:
16.2.22 lähtien pätee seuraavat säännöt koskien koronaviruksen leviämisen ehkäisyä:
  • Hallissa on maskipakko! KAIKKI yli 12-vuotiaat ovat velvoitettuja käyttämään maskia/visiiriä hallilla riippumatta sairastetusta koronasta tai rokotuksista. Mikäli et pysty pitämään maskia, sinun tulee käyttää visiiriä.
  • Agilitytreeneissä saa olla ilman maskia oman suoritusvuoron ajan.  Tauolla käytettävä maskia.
  • Kurssille saa osallistua 2 henkilöä/koira.
  • Pentuleikkiksiin edelleen vain 1 henkilö/koira.
  • Yksin treenaavan kausikorttilaisen ei tarvitse pitää maskia.
  • Hallille ei saa tulla jos olet kipeä tai koet itsesi kipeäksi.
  • Myöskään negatiivisen koronatestin jälkeen ei saa tulla, jos sinulla on vielä oireita.
  • Odota vuorosi alkamista ulkona.
  • Ovesta kuljetaan turvavälit huomioiden.
  • Pese kätesi kun tulet hallille tai käytä vähintään tarjoamaamme käsidesiä.3.2. KAUSIKORTEISTA
Meillä on tällä hetkellä hurja määrä kausikorttilaisia ja halli on kovassa käytössä. Olemme joutuneet poistamaan kausikorttien myynnin toistaiseksi, jotta kausikorttilaisille jää edes vähän valinnanvaraa milloin pääsevät treenaamaan. Otamme kausikortit heti myyntiin kun kausikorttilaisten määrä vähenee. 

15.12. JOULUN JA UUDEN VUODEN TREENIT
23.12., 24.12. ja 1.1. on koko kenttä käytössä sileille lajeille. Agilitya saa treenata, mutta esteet on tunnin päätteeksi siirrettävä hallin reunoille, jotta sileiden lajien treenaajilla on koko kenttä käytössä.
Koko kenttä 23.-24.12 hinta 20 €/h, kausikorttilaisille ilmainen. Kentän varaus tapahtuu varaamalla kenttä 1.

25.12.-27.12. hallissa on agilityn omatoimitreenit hintaan 20 €/30 min, kausikorttilaisille 10 €/30 min.

23.11. MASKIPAKKO HALLISSA 
Keusoten alueella koronatartuntaluvut nousevat hurjaa vauhtia. Keusoten alueella on siirrytty takaisin vahvaan maskisuositukseen yli 12- vuotiaille, riippumatta koronarokotuksista. 

Näin ollen me palaamme takaisin maskipakkoon välittömästi! 
Mikäli et pysty terveydellisistä syistä pitämään maskia, sinun tulee käyttää visiiriä. Sääntö koskee KAIKKIA 12-vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, riippumatta siitä onko sairastettu koronaa tai rokotettu.
Sääntö koskee KAIKKIA ryhmätreenejä, myös muiden kuin eläinpalvelukeskuksen kursseja. Agilityryhmissä ei tarvitse pitää maskia oman suorituksen ajan, mutta tauolla maskia tulee käyttää. 

Maskipakko ei koske yksin tai perheenjäsenten kanssa treenaavia kausikorttilaisia.


6.11. lajiesittelyssä hoopers ja koiratanssi
6.11. on mahdollisuus tutustua hoopersiin ja koiratanssiin. Lisätietoa aiheesta ja ilmoittautumisohjeet https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/1005


11.10.21 Keusoten alueella on päivitetty maskisuositusohje.

Maskeja suositellaan käytettävän sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Rokottamattomilla maskia suositellaan käytettävän aina julkisissa tiloissa, ellei ole sairastanut koronavirustartuntaa alle 6 kk sitten.

Koska meillä on normaalisti kursseilla hyvin tilaa ja reilut turvavälit voidaan pitää, olemme päättäneet lieventää maskipakon maskisuositukseksi.

Maskia ei siis ole pakko pitää, mutta sitä saa pitää. Ja rokottamattomia vastuutamme pitämään maskia muiden tilassa olevien henkilöiden terveyden turvaamiseksi.

Tämä ohje ei koske tilanteita, missä on paljon ihmisiä (esim. tapahtumat). Lisäksi maskia on pidettävä tilanteissa, missä turvaväliä ei voida pitää.

Tartunnat ovat kuitenkin taas nousussa, seuraamme tilannetta tiiviisti, ja pidätämme oikeuden muuttaa suositus maskipakoksi nopealla aikataululla.

Tartunnanjäljttäjät eivät ole vielä kertaakaan soittaneet meille ilmoittaakseen, että hallilla on ollut koronapositiivinen henkilö ja toivomme tämän linjan jatkuvan.

Eli muut koronaohjeet pysyvät: kipeänä, eristys- ja karanteeniaikana ei tulla hallille (vaikka ei olisi oireita), huolehdimme käsihygieniasta jne.

Kiitos kaikille kun olette jaksaneet noudattaa maskiohjeistusta, huolehditaan yhdessä että halli pysyy jatkossakin auki.5.10.2021

Tällä viikolla vietetään eläinten viikkoa. Tämän vuoden teemana on eläinten kyky oppia ja eläinten kouluttaminen.
Me Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenet olemme vahvasti mukana ja kampanjoimme yhdessä SEY Suomen eläinsuojelun kanssa eläinten eettisestä kouluttamisesta. Haluamme kiinnittää ihmisten huomion eläinten koulutustapoihin ja vuorovaikutukseen eläimen ja ihmisen välillä.
Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenet tekevät myös kouluvierailuja aiheena Oppiva eläin.

Miten eläin sitten oppii? Mikä on tunnetilan vaikutus eläimen oppimiseen ja mikä on oppimisen vaikutus eläimen tunnetilaan?
Eläintä voi kouluttaa palkitsemalla haluttuja käytöksiä tai rankaisemalla vääristä käytöksistä.
De Castron ym. (2020) tutkimuksessa huomattiin, että jos koiria koulutettiin rankaisemalla, koirat olivat vähemmän optimistisia kuin koirat, joita koulutettiin palkitsemalla. Rankaisemalla koulutetut koirat näyttivät myös enemmän stressisignaaleja ja heidän kortisolitasot (ns. stressihormoni) olivat korkeampia.

Myös eläinsuojelulaki asettaa omat raamit eläinten kouluttamiseen.
Lain mukaan eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty.
Myös eläimen liiallinen rasittaminen ja kohtuuttoman ankara kurissa pitäminen ja kouluttaminen sekä liian kovakourainen käsittely on kielletty.

Eläimillä on samanlaisia perustunteita kuin ihmisillä. Tunteet ovat aitoja, eläimet eivät ”feikkaa”. Eläimet tavoittelevat miellyttäviä tunteita ja haluavat välttää epämiellyttäviä tunteita. Palkitsemalla eläintä halutuista käytöksistä eläin kokee mielihyvää ja iloa. Rankaisemalla, niin fyysisesti kuin henkisesti (huutaminen, liian kova komentaminen), eläintä väärästä käytöksestä eläin kokee pelkoa ja ahdistusta. Tunteiden merkitystä koulutuksessa ei voida olla huomioimatta.

Se, miten koulutamme eläimiä, on siis vaikutusta eläimen hyvinvointiin ja oppimiseen. Rankaisuihin perustuva koulutus ei paranna oppimistuloksia ja tekee koulutustapahtumasta eläimelle epämieluisan.
Eläin määrittelee minkä se kokee palkkioksi ja minkä rankaisuksi.
Jokainen eläin oma yksilönsä ja se mikä sopii toiselle palkaksi, ei välttämättä sovi toiselle. Esim. toinen koira voi kokea silityksen miellyttävänä, toinen voi kokea sen rankaisuna.

Opi tunnistamaan eläimesi eleitä ja tunnetilaa
Tunnistamalla eläimen eleitä, voimme arvioida sen tunnetilaa ja hyödyntää sitä koulutuksessa. Eläimet kommunikoivat ja kertovat tunteistaan ääntelemällä sekä kehon elekielellä. Jokaisen eläimen omistajan tulisi oppia ymmärtämään mitä eleitä oma eläin antaa. Erityisesti niitä eleitä, millä eläin kertoo ahdistuksesta, pelosta, jännityksestä. Myös kouluttaessa koiraa kannattaa tarkkailla mitä oma eläin kertoo. Esim. kovinkaan moni koira ei pidä koulutustilanteessa, että sitä palkataan silittämällä vaan usein koirat jopa väistävät omistajan silittely-yritykset. Usein sanallinen sosiaalinen palkka on paljon tehokkaampi kuin silittely.

Kun kuuntelemme näitä eleitä ja helpotamme eläimen tunnetilaa, eläimen luottamus ihmistä kohtaan kasvaa ja syntyy hyvä vuorovaikutus. Positiiviset tunteet, vahva luottamus ja hyvä vuorovaikutus taas parantavat eläimen hyvinvointia.
Koiran tärkeitä eleitä voi opiskella kirjasta Turid Rugaas; Rauhoittavat signaalit.
 
Vieira de Castro, Fuchs, Morello, Pastur, de Sousa & Olsson (2020). Does training method matter? Evidence for the negative impact of aversive-based methods on companion dog welfare.


6.7.2021
Heinäkuun alennus tilavuokraan
Heinäkuussa voi vuokrata kenttiä kesähinnoin. 1 kenttä 10€/h ja 2 kenttä 20€/h. Kenttiä voi vuokrata https://www.elainpalvelukeskus.fi/pages/5008

-10% kaikista Marikan ja Minnan kesän ja syksyn kursseista koodilla HUHHELLETTÄ.

Match show 28.7.
Järjestämme mätsärit yhteistyössä Hussen kanssa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/1005.

1.6.2021
Koronarajoituksia on Keusoten alueella höllennetty ja sisätiloissa saa olla max 10 henkeä. 
Meillä edelleen saa kursseille tulla 1 henkilö/koira, mutta mikäli alaikäinen lapsi on koulutusvastuussa, hänen mukaansa saa tulla 1 huoltaja. Lapsi, joka ei kouluta koiraa, ei saa tulla kurssille mukaan.
Tämä ei koske pentuleikkistä. Niissä on edelleen rajoituksena 1 henkilö/koira.

21.-22.5. AGILITYN OMATOIMITREENIT

Pöytä on taas katettu agilitytreenaajille! Omatoimitreenit 800 m2 kentällä. Rata rakennetaan valmiiksi ja lähetämme ratapiirroksen osallistujille etukäteen sähköpostitse. 
Hinta 20€/30 min, kausikorttilaisille 10€. 


PENTULEIKKIKSET
Leikkikset ovat olleet hetken ajan tauolla, mutta nyt aloitamme ne taas pikkuhiljaa. Leikkikseen voit varata ajan täältä:  https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/987


UUSI TIIMIN JÄSEN
Tiimimme on lisääntynyt yhdellä jäsenellä, koirahieroja Marja Saarelainen aloittaa työt 22.5. Marja on opiskellut koirahierojaksi muutama vuosi sitten ja on tämän jälkeen opiskellut mm. faskiahierontaa, jäsenkorjausta ja viimeisimpänä kraniosakraaliterapiaa. 
Marjasta voit lukea lisää https://www.elainpalvelukeskus.fi/users/28700/bio?bio=true
Marjan esittelyn lopussa on linkki mistä pääset varaamaan hänelle ajan, pääset varaamaan ajan myös suoraan tästä:  https://www.elainpalvelukeskus.fi/bookings/new