Ajankohtaista
15.12. JOULUN JA UUDEN VUODEN TREENIT
23.12., 24.12. ja 1.1. on koko kenttä käytössä sileille lajeille. Agilitya saa treenata, mutta esteet on tunnin päätteeksi siirrettävä hallin reunoille, jotta sileiden lajien treenaajilla on koko kenttä käytössä.
Koko kenttä 23.-24.12 hinta 20 €/h, kausikorttilaisille ilmainen. Kentän varaus tapahtuu varaamalla kenttä 1.

25.12.-27.12. hallissa on agilityn omatoimitreenit hintaan 20 €/30 min, kausikorttilaisille 10 €/30 min.

23.11. MASKIPAKKO HALLISSA 
Keusoten alueella koronatartuntaluvut nousevat hurjaa vauhtia. Keusoten alueella on siirrytty takaisin vahvaan maskisuositukseen yli 12- vuotiaille, riippumatta koronarokotuksista. 

Näin ollen me palaamme takaisin maskipakkoon välittömästi! 
Mikäli et pysty terveydellisistä syistä pitämään maskia, sinun tulee käyttää visiiriä. Sääntö koskee KAIKKIA 12-vuotta täyttäneitä ja sitä vanhempia, riippumatta siitä onko sairastettu koronaa tai rokotettu.
Sääntö koskee KAIKKIA ryhmätreenejä, myös muiden kuin eläinpalvelukeskuksen kursseja. Agilityryhmissä ei tarvitse pitää maskia oman suorituksen ajan, mutta tauolla maskia tulee käyttää. 

Maskipakko ei koske yksin tai perheenjäsenten kanssa treenaavia kausikorttilaisia.


6.11. lajiesittelyssä hoopers ja koiratanssi
6.11. on mahdollisuus tutustua hoopersiin ja koiratanssiin. Lisätietoa aiheesta ja ilmoittautumisohjeet https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/1005


11.10.21 Keusoten alueella on päivitetty maskisuositusohje.

Maskeja suositellaan käytettävän sisätiloissa tilanteissa, joissa on paljon ihmisiä lähellä toisiaan. Rokottamattomilla maskia suositellaan käytettävän aina julkisissa tiloissa, ellei ole sairastanut koronavirustartuntaa alle 6 kk sitten.

Koska meillä on normaalisti kursseilla hyvin tilaa ja reilut turvavälit voidaan pitää, olemme päättäneet lieventää maskipakon maskisuositukseksi.

Maskia ei siis ole pakko pitää, mutta sitä saa pitää. Ja rokottamattomia vastuutamme pitämään maskia muiden tilassa olevien henkilöiden terveyden turvaamiseksi.

Tämä ohje ei koske tilanteita, missä on paljon ihmisiä (esim. tapahtumat). Lisäksi maskia on pidettävä tilanteissa, missä turvaväliä ei voida pitää.

Tartunnat ovat kuitenkin taas nousussa, seuraamme tilannetta tiiviisti, ja pidätämme oikeuden muuttaa suositus maskipakoksi nopealla aikataululla.

Tartunnanjäljttäjät eivät ole vielä kertaakaan soittaneet meille ilmoittaakseen, että hallilla on ollut koronapositiivinen henkilö ja toivomme tämän linjan jatkuvan.

Eli muut koronaohjeet pysyvät: kipeänä, eristys- ja karanteeniaikana ei tulla hallille (vaikka ei olisi oireita), huolehdimme käsihygieniasta jne.

Kiitos kaikille kun olette jaksaneet noudattaa maskiohjeistusta, huolehditaan yhdessä että halli pysyy jatkossakin auki.5.10.2021

Tällä viikolla vietetään eläinten viikkoa. Tämän vuoden teemana on eläinten kyky oppia ja eläinten kouluttaminen.
Me Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenet olemme vahvasti mukana ja kampanjoimme yhdessä SEY Suomen eläinsuojelun kanssa eläinten eettisestä kouluttamisesta. Haluamme kiinnittää ihmisten huomion eläinten koulutustapoihin ja vuorovaikutukseen eläimen ja ihmisen välillä.
Suomen eläintenkouluttajat ry:n jäsenet tekevät myös kouluvierailuja aiheena Oppiva eläin.

Miten eläin sitten oppii? Mikä on tunnetilan vaikutus eläimen oppimiseen ja mikä on oppimisen vaikutus eläimen tunnetilaan?
Eläintä voi kouluttaa palkitsemalla haluttuja käytöksiä tai rankaisemalla vääristä käytöksistä.
De Castron ym. (2020) tutkimuksessa huomattiin, että jos koiria koulutettiin rankaisemalla, koirat olivat vähemmän optimistisia kuin koirat, joita koulutettiin palkitsemalla. Rankaisemalla koulutetut koirat näyttivät myös enemmän stressisignaaleja ja heidän kortisolitasot (ns. stressihormoni) olivat korkeampia.

Myös eläinsuojelulaki asettaa omat raamit eläinten kouluttamiseen.
Lain mukaan eläimiä on kohdeltava hyvin eikä niille saa aiheuttaa tarpeetonta kärsimystä. Tarpeettoman kivun ja tuskan tuottaminen eläimille on kielletty.
Myös eläimen liiallinen rasittaminen ja kohtuuttoman ankara kurissa pitäminen ja kouluttaminen sekä liian kovakourainen käsittely on kielletty.

Eläimillä on samanlaisia perustunteita kuin ihmisillä. Tunteet ovat aitoja, eläimet eivät ”feikkaa”. Eläimet tavoittelevat miellyttäviä tunteita ja haluavat välttää epämiellyttäviä tunteita. Palkitsemalla eläintä halutuista käytöksistä eläin kokee mielihyvää ja iloa. Rankaisemalla, niin fyysisesti kuin henkisesti (huutaminen, liian kova komentaminen), eläintä väärästä käytöksestä eläin kokee pelkoa ja ahdistusta. Tunteiden merkitystä koulutuksessa ei voida olla huomioimatta.

Se, miten koulutamme eläimiä, on siis vaikutusta eläimen hyvinvointiin ja oppimiseen. Rankaisuihin perustuva koulutus ei paranna oppimistuloksia ja tekee koulutustapahtumasta eläimelle epämieluisan.
Eläin määrittelee minkä se kokee palkkioksi ja minkä rankaisuksi.
Jokainen eläin oma yksilönsä ja se mikä sopii toiselle palkaksi, ei välttämättä sovi toiselle. Esim. toinen koira voi kokea silityksen miellyttävänä, toinen voi kokea sen rankaisuna.

Opi tunnistamaan eläimesi eleitä ja tunnetilaa
Tunnistamalla eläimen eleitä, voimme arvioida sen tunnetilaa ja hyödyntää sitä koulutuksessa. Eläimet kommunikoivat ja kertovat tunteistaan ääntelemällä sekä kehon elekielellä. Jokaisen eläimen omistajan tulisi oppia ymmärtämään mitä eleitä oma eläin antaa. Erityisesti niitä eleitä, millä eläin kertoo ahdistuksesta, pelosta, jännityksestä. Myös kouluttaessa koiraa kannattaa tarkkailla mitä oma eläin kertoo. Esim. kovinkaan moni koira ei pidä koulutustilanteessa, että sitä palkataan silittämällä vaan usein koirat jopa väistävät omistajan silittely-yritykset. Usein sanallinen sosiaalinen palkka on paljon tehokkaampi kuin silittely.

Kun kuuntelemme näitä eleitä ja helpotamme eläimen tunnetilaa, eläimen luottamus ihmistä kohtaan kasvaa ja syntyy hyvä vuorovaikutus. Positiiviset tunteet, vahva luottamus ja hyvä vuorovaikutus taas parantavat eläimen hyvinvointia.
Koiran tärkeitä eleitä voi opiskella kirjasta Turid Rugaas; Rauhoittavat signaalit.
 
Vieira de Castro, Fuchs, Morello, Pastur, de Sousa & Olsson (2020). Does training method matter? Evidence for the negative impact of aversive-based methods on companion dog welfare.


6.7.2021
Heinäkuun alennus tilavuokraan
Heinäkuussa voi vuokrata kenttiä kesähinnoin. 1 kenttä 10€/h ja 2 kenttä 20€/h. Kenttiä voi vuokrata https://www.elainpalvelukeskus.fi/pages/5008

-10% kaikista Marikan ja Minnan kesän ja syksyn kursseista koodilla HUHHELLETTÄ.

Match show 28.7.
Järjestämme mätsärit yhteistyössä Hussen kanssa. Lisätietoa ja ilmoittautumiset https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/1005.

1.6.2021
Koronarajoituksia on Keusoten alueella höllennetty ja sisätiloissa saa olla max 10 henkeä. 
Meillä edelleen saa kursseille tulla 1 henkilö/koira, mutta mikäli alaikäinen lapsi on koulutusvastuussa, hänen mukaansa saa tulla 1 huoltaja. Lapsi, joka ei kouluta koiraa, ei saa tulla kurssille mukaan.
Tämä ei koske pentuleikkistä. Niissä on edelleen rajoituksena 1 henkilö/koira.

21.-22.5. AGILITYN OMATOIMITREENIT

Pöytä on taas katettu agilitytreenaajille! Omatoimitreenit 800 m2 kentällä. Rata rakennetaan valmiiksi ja lähetämme ratapiirroksen osallistujille etukäteen sähköpostitse. 
Hinta 20€/30 min, kausikorttilaisille 10€. 


PENTULEIKKIKSET
Leikkikset ovat olleet hetken ajan tauolla, mutta nyt aloitamme ne taas pikkuhiljaa. Leikkikseen voit varata ajan täältä:  https://www.elainpalvelukeskus.fi/categories/987


UUSI TIIMIN JÄSEN
Tiimimme on lisääntynyt yhdellä jäsenellä, koirahieroja Marja Saarelainen aloittaa työt 22.5. Marja on opiskellut koirahierojaksi muutama vuosi sitten ja on tämän jälkeen opiskellut mm. faskiahierontaa, jäsenkorjausta ja viimeisimpänä kraniosakraaliterapiaa. 
Marjasta voit lukea lisää https://www.elainpalvelukeskus.fi/users/28700/bio?bio=true
Marjan esittelyn lopussa on linkki mistä pääset varaamaan hänelle ajan, pääset varaamaan ajan myös suoraan tästä:  https://www.elainpalvelukeskus.fi/bookings/new

 


Evästeet auttavat meitä tarjoamaan palveluitamme. Käyttämällä palveluitamme hyväksyt evästeet.