Possujen koulutus

Kuten varmasti moni on jo meidän logosta huomannut, koirien lisäksi tykkäämme kouluttaa possuja ja possut ovat olleet meidän molempien toisena eläinlajina tutkintoa suorittaessa.
Possuja, kuin muitakin eläinlajeja, voi kouluttaa ihan samoilla periaatteilla kuin koiraakin. Myös isoja eläimiä voidaan kouluttaa ilman pakkoa, vahvistamalla haluttuja käytöksiä ja tekemällä toiminta kannattavaksi eläimelle.
Possujen (ja yleensäkin tuotantoeläinten ja eläintarhaeläinten) kohdalla on erityisen tärkeää oikea palkkio. Siinä missä koira saattaa tehdä töitä vähän huonommallakin palkkiolla, possulle pitää löytää palkkio, minkä eteen se on valmis tekemään töitä. Paras palkkio ei aina ole ruoka, possut tykkäävät paljon mm. rapsutuksista. Alkuun eläin jännittää usein vierasta kouluttajaa, ensin pitää rakentaa luottamus ja keskinäinen suhde kuntoon, muuta homma ei toimi.
Kouluttaessa mitä tahansa eläinlajia, tulee ensin tutustua lajiin, sen lajityypillisiin käytöksiin ja palkkion laatuun. Mitä vieraampi eläinlaji, sitä enemmän pitää tehdä taustatyötä. Ei riitä, että osaa kouluttaa.
Myös turvallisuusaspekti, niin kouluttajan kuin eläimen, tulee miettiä valmiiksi.


Putti minipossun harjaus
Putti minipossun rokotus
Neilikka villasian rokotus

Mac jalkojen välistä pujottelu